Spellencircuits

De sportieve feestjes  in de vorm van spellencircuits kunnen door jong en oud worden gevierd! Daarom ook zeer geschikt voor familiefeestjes, bedrijfsfeestjes, verenigingsfeestjes etc om gezellig thuis of in de omgeving te vieren.
Voor meer eenvoudige en gratis ideeën klik je hier: feestideeën voor volwassenen.


Algemene informatie Spellencircuit 1
LEEFTIJD AANTAL DEELNEMERS
6 tot circa 70 jaar 8 – 48  en 2 – 4 spelleiders
LOCATIE HULP
binnen en/of buiten draaiboek
VOORBEREIDING TIJDSDUUR
5 – 8 uur met draaiboek 3 – 4 uur
inkorten mogelijk


Opdrachten

Op een feestdag is het leuk om actief met elkaar bezig te zijn. Een circuit van spellen waarbij punten gescoord kunnen worden, doet het vaak erg goed. Bij dit circuit moet van het aantal deelnemers een even aantal teams gemaakt worden van 4 tot 6 spelers. Er zijn twee spelrondes van circa anderhalf uur per ronde. Iedere spelronde bestaat uit 4 spelopdrachten waarbij steeds twee teams tegen elkaar strijden. 

Spelronde 1:

Tweelingrace: Trek zo snel mogelijk een tweelingbroek aan, ren samen naar de overkant, blaas een ballon op en neem deze tussen de buiken in mee terug. Welk team is het snelst?

Reuzenmikado: Laat de gigantische mikadostokken vallen en probeer ze één voor één weg te halen, zonder de andere stokken te laten bewegen. Welk team pakt de meeste stokken weg?

Zweeds renspel: Ren na het startsignaal in het rond op zoek naar kaart nummer 1. Pak deze en ren terug naar je team. Deze zoekt nr. 2. Dit gaat zo door tot 10. Welk team heeft de getallen het snelst te pakken?

Blind volleybal: Gooi de reusachtige bal maximaal 3x naar elkaar over en dan over het geblindeerde net naar de tegenstanders. Komt de bal op de grond bij de tegenstanders dan heeft je team een punt. Welk team scoort de meeste punten?

Spelronde 2:

Zwaan kleef aan: Ren na het startsignaal naar de overkant, om de stoel heen en weer terug. Neem daarna een teamlid aan de hand en ren met z’n tweeën. Haal op deze manier om de beurt al je teamleden op. Welk team is het snelst klaar?

Blindemannen estafette: Loop met een blinddoek op naar de persoon die met een blikje rammelt, eet een stukje beschuit en probeer te fluiten. Als het fluiten lukt, mag de blinddoek af en ren je terug naar het volgende teamlid. Welk team fluit als eerste het spel uit?

Spijkerpoepen: Alle teamleden moeten om de beurt de spijker aan het touwtje in de fles “poepen”. Welk team doet dit het snelst?

Ober race: Van het ober-team houdt één speler een dienblad met bekertjes gevuld met water omhoog terwijl deze op de rug van een ander teamlid zit. Het dienblad moet boven het geblindeerde net uit steken. Het andere team aan de andere kant van het net, probeert met tennisballen de bekers om te gooien. Het water dat aan de overkant nog in de bekers zit, wordt in een emmer gegoten. Dan zijn twee andere teamleden aan de beurt om met het dienblad langs het net te lopen. Na 5 minuten worden de teams van kant gewisseld. Welk team verzamelt in 5 minuten het meeste water?

Algemene informatie Spellencircuit 2
LEEFTIJD AANTAL DEELNEMERS
8 tot circa 70 jaar 6 – 20  en 1 spelleider/organisator
LOCATIE HULP
binnen en/of buiten draaiboek
VOORBEREIDING TIJDSDUUR
1 – 2 uur met aanwezige spellen 2 – 3 uur

Bij dit circuit kies je steeds één tegenstander. Je bent vrij om te kiezen welk spel je doet en welke tegenstander je kiest. Op de scorekaart vul  je in wie je tegenstander is bij welk spel en hoe de eindscore was.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit spellen als:

  •   tafeltennis
  •   tafelvoetbal
  •   sjoelen
  •   tiroler roulette (soort houten tolspel)
  •   ouderwets flipperspel
  •   knikkerspel
  •   eendjes vissen
  •   badmintonnen
  •   darten (kindvriendelijk dartbord met siliconen dartpijlpunten)

 

^

Advertenties