Koning Arthur

Een spannend en actief ridder feestje rondom het thema van de wereldberoemde legende van Koning Arthur. Speel, organiseer of maak dit ridderfeestje nu bij jezelf thuis!
Beschikbaar in twee verschillende feesttypes.
Het XXL Bordspel is bestemd voor slecht weer en kan binnen worden uitgevoerd.
Het Bosspel is meer gericht op een buitenlocatie. Dit kan een bos zijn maar ook een park of je achtertuin gecombineerd met een pleintje of speelveld in de buurt.


Algemene informatie
LEEFTIJD AANTAL DEELNEMERS
9 tot circa 14 jaar 8 – 12 en 1 – 2 spelleiders
LOCATIE HULP
binnen en/of buiten draaiboek
VOORBEREIDING TIJDSDUUR
6 – 9 uur met draaiboek 3 – 4 uur

Voor een samenvatting van het verhaal kan je kijken op de volgende website: De legende van Koning Arthur(Bronvermelding: boek Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel, herverteld door Anne Rooney, uitgeverij Kosmos)

Voor dit thema zijn 2 verschillende feesten beschikbaar.koning-arthur-3

Het Koning Arthur XXL bordspel is een feest waarbij de opdrachten binnen kunnen worden uitgevoerd. Je hebt hiervoor wel een ruim vloeroppervlak nodig om het bordspel (circa 66 x A4 blad) neer te leggen. Tijdens het bordspel worden verschillende leuke spelopdrachten uitgevoerd.

Het Koning Arthur bosspel is een lekker actief buitenfeestje dat het leukst is om  in een bos of park te vieren. Bij dit feestje is een aanpassing gemaakt voor kinderen van 11 jaar en ouder die iets moeilijker en uitdagender is.

Voor de beschrijving van de spelopdrachten van het bordspel klik je hier Koning Arthur XXL bordspel en voor de beschrijving van de spelopdrachten van het bosspel klik je hier Koning Arthur bosspel.

 

Hoe gedraag je je aan het hof?
* Ga altijd staan als er een dame of koning de kamer binnenkomt. * Geef niemand een hand als je metalen handschoenen draagt.
* Buig voor koningen, tenzij je oorlog wilt. * Neem binnenshuis je helm af.
* Laat je valk of je hond niet poepen op de kasteelvloer. * Eet bij feestmaaltijden altijd je bord op. Het is gemaakt van brood en het is onbeleefd om eten te laten liggen!

 

^

Advertenties