Bosspel

koning-arthur-logoHeb je zin in een lekker actief feest in de sfeer van de riddertijd en is het prima weer om het buiten te vieren? Dan kan je met dit Koning Arthur bosspel prima uit de voeten. Geen bos in de buurt? Geen probleem want het kan ook in een park of zelfs in je achtertuin worden uitgevoerd!

Het bosspel wordt buiten gespeeld en bestaat uit twee verschillende onderdelen: Verover de Schatten en de Ultieme Ridderuitdaging.

Verover de Schatten

In een deel van een bos liggen 4 belangrijke voorwerpen verstopt uit het verhaal van Koning Arthur.

Twee tegen elkaar strijdende groepen gaan naar deze voorwerpen op zoek. Tijdens de zoektocht kunnen de leden van de verschillende groepen elkaar uitschakelen door elkaar af te tikken en proberen hun kaart in te nemen.  Dus kijk goed uit waar je loopt!koning-arthur-1

Dit spel is gemaakt voor verschillende doelgroepen. Je kunt kiezen voor spelkaarten voor een jongensfeestje, meisjesfeestje, gemengd feestje of voor kinderen van 11 jaar en ouder.

De Ultieme Ridderuitdaging

Voor de Ultieme Ridderuitdaging moeten de twee groepen vier wedstrijden aangaan. Tijdens deze wedstrijden worden de volgende opdrachten gedaan:

1. Genees de zwaardwonden

De dappere ridders gaan op weg naar het kasteel van de schone jonkvrouw. Ze is in gevaar en moet gered worden uit de handen van allerlei ruig volk. Tijdens de gevechten raakt één ridder uit jullie groep gewond! Dit moet eerst genezen worden voordat jullie verder kunnen.

2. Toren bouwen

Schone jonkvrouwen zijn dol op hoge torens. Daarom willen de ridders graag oefenen in het bouwen van de hoogste torens.

3. Ridderparcoursriddergevecht

De tocht gaat verder, maar het is niet makkelijk. Het vraagt om snelheid, handigheid en een goede conditie van de ridders.

4. Red de jonkvrouw van de draak

Eindelijk komen de ridders in de buurt van het kasteel van de jonkvrouw. Maar wat is dat? Een draak bewaakt het kasteel zodat ze er niet zomaar in kunnen. Natuurlijk moet de draak verslagen worden!

De groep met de meeste gewonnen opdrachten, wint de Ultieme Ridderuitdaging! Eindigt het in gelijk spel, vecht dan een dapper ridderduel uit

Advertenties