I Love Holland

Het spelprogramma Ik Hou Van Holland is heel populair op televisie.
Heb je binnenkort een familie- of verenigingsfeestje en wil je dit een gezellige, komische invulling geven? Vier dan nu zelf Ik Hou Van Holland met behulp van mijn I love Holland themakist of draaiboek.

Tussen 1 november en 10 december is een speciale Ik hou van Sinterklaas themakist verkrijgbaar en tussen 10 en 29 december ook een speciale Ik hou van Kerst themakist. De draaiboeken zijn het hele jaar door verkrijgbaar via het bestelformulier dat te vinden is via de bestelknop.

Zoek je gratis leuke ideeën voor een eenvoudig familiefeest of vriendenfeest om thuis te kunnen vieren? Bijvoorbeeld als je gezellig bij elkaar komt met Kerstmis of Oud en Nieuw? Klik dan hier.

 

Algemene Informatie
LEEFTIJD AANTAL DEELNEMERS
10 jaar en ouder
familiefeest
8 – 48  en 1 – 2 spelleiders
LOCATIE HULP
binnen themakist v.a. € 50
draaiboek € 7,50
VOORBEREIDING TIJDSDUUR
1 – 2 uur met themakist
4 – 8 uur met draaiboek
3 – 6 uur
inkorten mogelijk

Twee teams testen in een onderlinge strijd hun algemene kennis en hun kennis over Nederland (of het Sinterklaas- of het Kerstfeest). Ze beantwoorden vragen met behulp van tv-fragmenten, foto’s, rebussen, muziek etc. De spelleider stelt de vragen, geeft opdrachten en houdt de score bij. Bij elk spel stel je steeds 4 deelnemers per team op achter een eigen teamtafel om de spelopdracht uit te voeren. Na ieder spel kan je 4 nieuwe deelnemers opstellen zodat alle feestgangers actief mee kunnen doen.

De 4 spelrondes bestaan voornamelijk uit meerdere verschillende opdrachten. Het leukst is om de verschillende spelopdrachten uit de verschillende rondes door elkaar te husselen zodat je niet alleen maar taalvragen of muziekvragen achter elkaar krijgt.

Opdrachten

TVronde: beantwoord vragen over verschillende tvfragmenten

TAALronde: bestaande uit Spelling, het Meegebrachte Woord, Roddelen en Spreekwoorden

RAAD EEN LIED: bestaande uit Melodie, Liedjes met foto’s, Rebus en Vertaling

SPELLENronde: bestaande uit Geen ja, nee of uh, Wie is het, Verjaardagsspel, Hoger of Lager

De vragen en opdrachten zijn bedoeld voor familiefeestjes. Daarom zijn het gemengde vragen die de ene keer beter beantwoord kunnen worden door de jongeren van de familie en de andere keer beter door de ouderen van de familie. Opdrachten van de Taalronde zijn voor alle leeftijden (vanaf 10 jaar) goed te doen.

Wil je er alleen een kinderfeestje van maken en ben je handig met powerpoint? Dan is het heel eenvoudig om de wat moeilijkere vragen te vervangen. Bij mijn draaiboek zit een uitleg hoe je de powerpoints van  de TV ronde en Raad een Lied kunt aanpassen.

Wil je een leuk extra spel toevoegen? Speel dan het I Love Holland BierPong spel. Materialen zijn via EHBF verkrijgbaar.

Is er geen Rad van Fortuin voor je beschikbaar? Gebruik dan onderstaand rad eventueel op een groot scherm.

^

Advertenties