Hawaï feest

Zou je je graag even op een tropisch eiland willen wanen? Maak zelf van je verjaardag je eigen Hawaïaanse belevenis met behulp van dit themafeest!
Het is zo gemaakt dat je het gewoon thuis kunt organiseren.
Gaat het je alleen om Hawaïaanse versiering van je huis? Ook dat is via EHBF te huren als je binnen een straal van 25 km rond Leusden woont.


Algemene Informatie
LEEFTIJD AANTAL DEELNEMERS
9 tot circa 70 jaar 8 – 12  en 2 spelleiders
LOCATIE HULP
binnen en/of buiten* themakist
versierkist
draaiboek
VOORBEREIDING TIJDSDUUR
1 – 2 uur met themakist of versierkist
9 – 12 uur met draaiboek
3 – 6 uur
inkorten mogelijk

*Tip: Een prachtige locatie voor dit feest in de omgeving van Amersfoort is het Henschotermeer.

Met dit Hawaïfeestje haal je de tropische sfeer in huis met behulp van de materialen uit de themakist en de spetterende spellen in Hawaïaanse stijl. Bij dit feest zijn er twee (tot 8) teams die door teamwork proberen zoveel mogelijk spellen te winnen. Tussen de spellen door kun je genieten van tropische hapjes en drankjes en de typisch Hawaïaanse muziek zorgt voor de nodige ontspanning.

Opdrachten

Gevangenenrace:  Eén lid van elk team is gevangene. De overige leden van elk team tijgeren onder een camouflagenet door en verplaatsen stapstenen om de gevangene te kunnen te bevrijden.
hawai-2

Toren bouwen: Om beurten zetten de teamleden een blok op de toren, net zolang tot de toren omvalt. Lukt het jullie om de 2 meter te halen?

Punten schieten: Met pijl en boog of katapult geplastificeerde Hawaïaanse afbeeldingen raken. Het team dat de meeste punten bij elkaar schiet, wint deze opdracht.

Cocktail race: Obers proberen zoveel mogelijk cocktails te serveren terwijl ze worden bekogeld door het andere team. (Pas op, je kunt nat worden!)

Reuzen Mikado: Welk team is het beste in het vrijspelen van reusachtige mikado stokken?

Ananas gooien: Beide teams proberen met behulp van ananasballen zoveel mogelijk blikjes om te gooien.

Coconut run: Welk team verzamelt het meeste water met lekke kokosnoten?

Hawaïaans renspel: Beide teams zoeken en beantwoorden vragen en verzamelen hiermee letters waarmee nog even moet worden gepuzzeld. Het team dat als eerste het juiste antwoord van de puzzel heeft, is de winnaar.

Is iedereen 18 jaar of ouder? Voeg dan voor nog meer pret het “BierPong spel” toe als extra opdracht. Natuurlijk kan het voor de jongeren onder ons ook worden gespeeld in een alcoholvrije versie. Doe in plaats van bier bijvoorbeeld kokosmelk, ananassap, water, blauwe aquarius, groene limonade, stukjes banaan of ander fruit, pinda’s, kokosbrood, snoep in de vorm van spinnen of slangen in de bekers. Voor verhuurmogelijkheden klik je hier.

Tips voor leuke, tussentijdse activiteiten:

  • kokosnoten, pinda’s, drinken en fruit verzamelen
  • met drinken en fruit eigen cocktails maken
  • makkelijk zelf een kokosnoot openen? klik hier
  • kokos- en pindarotsjes maken

Tip voor bijzondere extra opdracht: Bouw met bamboestokken van 30 of 60 cm (afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt) en elastiekjes een piramide van 3 etages. Het team dat dit het snelste kan, wint de opdracht.

^

Advertenties