HP Strijd

Vraag je je ook wel eens af hoe het zou zijn in de toverwereld van Harry Potter? Dan is dit feestje echt iets voor jou! Ontvang een treinkaartje voor de Hogwarts Express en stap op Platform 9 3/4 op de trein naar Zweinstein.

De sorteerhoed vertelt je daar bij welke afdeling je hoort (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich) en met je afdeling ga je strijden om de Afdelingsbeker door zoveel mogelijk afdelingspunten te verdienen.

Opdrachten

Aardmannetjes vangen: Professor Smalhart wil wel eens zien welke afdeling het beste is in het vangen van aardmannetjes. Voor ieder gevangen aardmannetje verdien je punten! Niet gevonden aardmannetjes leveren strafpunten op.
hpstrijd2

Zwerkbal: Speel Zwerkbal tegen de andere afdeling en verdien punten door zo vaak mogelijk te scoren. De zoeker verdient bonuspunten als hij/zij de snaai vindt. Maar pas op voor die vervelende beukers. Die kunnen je zomaar een tijdje uitschakelen! Madame Hooch is scheidsrechter.

Harry Potter kwartet: Speel zoveel mogelijk kwartetten bij elkaar en verdien afdelingspunten. Helaas kun je ook punten verliezen als je geen kwartetten weet te sparen. Professor Anderling houdt in de gaten of je eerlijk speelt.

Toverdrank brouwen: Brouw met allerlei ingrediënten een toverdrank, geef deze een naam en vertel wat het doet. Professor Sneep beoordeelt hoeveel punten je hiermee verdient of verliest.

Vlieg-eens-vlug: Leg om de beurt op je bezemsteel zo snel mogelijk een lastig parcours af. De afdeling die dit het snelst kan, verdient de meeste punten. Het botsen tegen je tegenstander of het laten vallen van je bezem, wordt door Madame Hooch uiteraard bestraft.

Toverspreuken:  Voordat de les in toverspreuken begint, moeten de verdwenen toverstokken en het grote toverboek zo snel mogelijk worden teruggevonden. De snelsten verdienen de meeste punten. Tijdens de les bepaalt Professor Anderling welke afdeling de toverspreuken het best en snelst onder de knie heeft. Maar soms gaat er wel eens iets mis. Dat levert dan natuurlijk weer strafpunten op.

Bonusopdracht: Probeer tijdens het feest voor je afdeling één flesje toverdrank van professor Sneep uit zijn mantel te stelen. Maar pas op: als hij je te pakken krijgt, moet je strafregels van hem schrijven!

Bestelmogelijkheden

Themakist (bekijk inhoud en kosten)

Postpakket (bekijk inhoud en kosten)

Draaiboek (bekijk inhoud en kosten)

Advertenties