Griezelfeest

De griezeltijd is weer aangebroken tijdens Halloween. Maar griezelen kan natuurlijk op elk moment dat je er zin in hebt.
Wil jij een spannend en actief feestje thuis vieren? Kijk hier eens voor spannende spellen, spelideeën of spelopdrachten om zelf een griezelfeestje of griezelspeurtocht te kunnen maken of vieren met behulp van een draaiboek of themakist.


Algemene informatie
LEEFTIJD AANTAL DEELNEMERS
9 tot circa 14 jaar 8 – 24  en 2 – 4 spelleiders
LOCATIE HULP
binnen en/of buiten themakist
draaiboek
VOORBEREIDING TIJDSDUUR
1 – 2 uur met themakist of postpakket
5 – 8 uur met draaiboek
3 – 5 uur
inkorten mogelijk

Laat kinderen verkleed naar het griezelfeestje komen als ze dat leuk vinden. De themakist bevat verschillende griezelmaskers om de outfit helemaal mee af te maken. Tegen meerprijs kan extra verkleedmateriaal worden meegehuurd. Het is natuurlijk extra griezelig als het donker is tijdens dit feestje.Iedereen vindt het af en toe heerlijk om te griezelen. Op steeds meer scholen en verenigingen wordt tegenwoordig aandacht besteed aan het uit Engeland/Amerika overgewaaide Halloweenfeest. Maar niet alleen tijdens Halloween kun je lekker griezelen. Dat kan ook op je verjaardag!

Tijdens het griezelfeest zijn verschillende leuke, griezelige spelletjes en activiteiten te doen. Tussendoor is er griezelsnoep en griezeldrank en kan er worden geknutseld.

Opdrachten

Weerwolven van Wakkerdam: Weerwolven belagen het plaatsje Wakkerdam. Wie overleven dit spel? De weerwolven of de burgers van Wakkerdam? (vanaf circa 10/11 jaar – groep 7)

White story’s: Wapen je tegen de spoken en vergeet vooral de knoflook niet! Door vragen stellen, raden en puzzelen, kun je de raadsels oplossen. Je maakt kennis met kasteelgeesten, vampieren en raadselachtige verschijningen. Je hebt moed en vastberadenheid nodig, maar ook je gezonde verstand. Want soms is er een heel logische verklaring voor al dat gespook.

Geestenjacht Lasergame: Ga op geestenjacht. Raak met je pistool zoveel mogelijk geesten die Fred Skelet op de muur laat schijnen (3 verschillende snelheden). Je wint een punt met elke geest die je raakt. De speler die de meeste geesten raakt is de winnaar. Spannend spel waarbij je op snelheid en moed getest wordt.

Moordenaartje: Zet iemand op de gang en spreek af wie de moordenaar is. Wie helpt iedereen met een knipoog om zeep?

Wat hoor ik?: Zet de CD met griezelgeluiden op en zeg zo snel mogelijk welk geluid je hoort.
Wat voel ik?: >Steek je hand in een doos en voel aan verschillende, griezelige spullen. Wie durft?
Wat proef ik?: Raad zo snel mogelijk de smaak van het heksenpoeder. Wie is het snelst?

Oogballetje-balletje: Onder welke beker zit het oogballetje?griezel-zombie-speelt-oogballetje-balletje

Halloweenquiz: Wie weet er het meest over het griezelfeest Halloween? Een quiz waarin bijzondere wetenswaardigheden over de oorsprong van Halloween worden uitgelegd.

Griezeldansen: Dans op de muziek van Michael Jackson en kijk zijn “moves” af bij de videoclip van Thriller of leer enge dansen van de danceclips Thriller, Ghosts en This is Halloween en laat kinderen eventueel in groepjes zelf een enge choreografie op de muziek bedenken en uitvoeren. (Video Thriller vanaf circa 11 jaar)

Griezelknutselen: Maak schrijvende vingers of heksen die een pompoen te voorschijn toveren.
Griezelfilm: Kijk de komische griezelfilm “Corps Bride” (vanaf 12 jaar), “Wallace & Gromit:The Curse of the Were-Rabbit” (vanaf 10 jaar) of “Monsters & Co” (vanaf 8 jaar) (Beamer inclusief beeldscherm mee te huren)

Zijn er vrijwilligers die verkleed willen gaan als griezels, dan kan er buiten een griezelspeurtocht
griezel-dracula-speelt-wat-voel-ikworden gehouden met de opdrachten Wat hoor ik, Wat voel ik, Wat proef ik, White Story’s, Geestenjacht (of Oog-balletje-balletje) en de Halloweenquiz, die bij de verschillende griezels moeten worden uitgevoerd. Onderweg moeten verstopte spookjes worden geteld.

^

Advertenties