Film Oscar Glamour Party

Lijkt het je ook zo leuk om je een ster te kunnen voelen op je eigen verjaardagsfeestje, maar wil je het niet alleen bij verkleden en een film kijken houden? Bekijk dan eens dit actieve filmsterrenfeestje in de stijl van een glamour Hollywood Oscar VIP movie party waarbij films en filmsterren de boventoon voeren bij alle spelopdrachten en activiteiten. De spelopdrachten zijn makkelijk uit te voeren bij je thuis! 
Ook geschikt voor een gezellig familiefeest voor jong en oud


Algemene informatie
picto-9  

Leeftijd:

vanaf 9 tot circa 75 jaar
picto-hulp  

Hulp:

themakist

postpakket

draaiboek

picto-voorbereiding  

Voorbereidingstijd:

2 à 3 uur met themakist
picto-feestduur  

Tijdsduur:

3 tot 5 uur (afhankelijk van het aantal activiteiten dat wordt gedaan)
picto-binnen-en-buiten  

Locatie:

binnen en/of buiten
picto-aantal  

Aantal deelnemers:

8 – 20 deelnemers en 2 spelleiders

Versier de feestruimte met veel glitters (materialen in mijn themakist: rode loper, toegangspaaltjes, (licht-)slingers, decorballen zwart/goud, ballonnen, posters, VIP entrance bord, film clipboardjes, filmrol, Oscarbeeldjes, materialen voor de filmgames en puzzeltocht).

Nodig de deelnemers uit door bijvoorbeeld een filmpje te maken van jezelf waarbij je het film-thema-compilatiethema, de datum en locatie van het feestje vermeldt. Extra leuk voor kinderen als de deelnemers verkleed komen als hun filmheld. Je kunt ze ook vragen om hun favoriete film mee te nemen. Verstuur het filmpje via e-mail of WhatsApp. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de uitnodiging uit het draaiboek bestand of voor iedereen een VIP-toegangskaartje printen.

Opdrachten

Tijdens het feestje kunnen de hier onder genoemde activiteiten worden gedaan.

 • Walk of Fame: Creëer je eigen Hollywood Walk of Fame met zelf versierde sterren
 • Wie ben ik: Kan jij raden welke filmheld er op je feesthoed staat?
 • Film Games: Schiet met waterpistolen of gooi met pingpong- sneeuwballen op sneeuwpop Olaf uit Frozen, schiet met pijl en boog als Robin Hood, mik Minions omver en win zoveel mogelijk punten.
 • Sterren op het doek: Schrijf iets leuks voor de jarige op het filmdoek      
 • Levend filmkwartet: Hiervoor heb je een goed geheugen en inschattingsvermogen nodig.
 • Film Puzzeltocht: Maak foto’s van speciale voorwerpen en los de bijbehorende puzzel op
  film-hollywood-vip-pas-voorbeeld om tot een goed eindresultaat te komen. Zowel leuk voor de echte puzzelaar als voor degene die van rennen houdt.   
 • Ken je klassiekers: Hoeveel film soundtracks (her-)ken je?
 • Filmfavoriet: Welke (meegebrachte) film is de favoriet van iedereen?
 • Oscar uitreiking: Bedenk zelf categorieën waarvoor de feestgangers een Oscar verdienen en reik deze uit als leuke finale van het feest.

Tussendoor zijn er natuurlijk toepasselijke hapjes en drankjes te krijgen (zoals chips, popcorn en diverse frisdranken).
 

^