Brendon Chase

Het Brendon Chase Survival Spel is gebaseerd op het jeugdboek en de jeugdtelevisieserie Brendon Chase. Beleef het overlevingsavontuur van de drie kinderen na hun ontsnapping. Spannend, actief, leerzaam en gericht op het toepassen van survivaltechnieken in de natuur. Ook geschikt voor een scouting- of schoolkamp. Natuurlijk erg leuk om te combineren met de aanschaf van het boek en/of de DVD.

 

Algemene Informatie
LEEFTIJD AANTAL DEELNEMERS
9 tot circa 12 jaar 6 – 12 en 2 spelleiders
LOCATIE HULP
buiten themakist
postpakket
draaiboek
VOORBEREIDING TIJDSDUUR
2 – 3 uur met themakist of postpakket
9 – 12 uur met draaiboek
3 – 4 uur
inkorten mogelijk

Engelse versie beschikbaar:
English version

Het Brendon Chase Survival Spel is gebaseerd op het jeugdboek en de jeugdtelevisieserie Brendon Chase. Tot voor kort bestond het jeugdboek alleen nog in het Engels maar nu is het in het Nederlands verkrijgbaar bij diverse boekenwinkels. Nieuwsgierig? Klik hier.

bc-het-boek

Kort samengevat: Drie kinderen zijn tijdelijk ondergebracht zijn bij hun tante Ellen. Omdat ze tante Ellen zo streng vinden, willen ze niet langer bij haar blijven. Ze besluiten te ontsnappen. Brigadier Gorzelaar helpt tante Ellen bij het opsporen van de kinderen maar is hier niet erg handig in. Omdat alles strikt volgens de regels moet gebeuren, verloopt de opsporing nogal traag. Ondertussen leren de kinderen te overleven in het ruige bosgebied Brendon Chase en wordt tante Ellen stiekem steeds trotser op de kinderen omdat ze zo lang weten te overleven zonder te worden gepakt. Voor een langere samenvatting klik je hier.

Het Brendon Chase Survival Spel wordt gespeeld door 6 tot 12 deelnemers die het verhaal gaan beleven aan de hand van spannende, actieve en leerzame spelopdrachten. Ze worden hierbij begeleid door 2 spelleiders: tante Ellen en brigadier Gorzelaar.

De deelnemers worden met behulp van de kampvlaggen verdeeld over 2 tot 4 kampen (liefst 3 deelnemers per kamp).

Het belangrijkste doel van de deelnemers aan het spel is om samen met je kampgenoten zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit kun je doen door opdrachten van het survival spel te winnen of goed uit te voeren. Het kamp dat aan het eind van het feest de meeste punten heeft, is de winnaar.

De spelleiders geven per opdracht steeds een duidelijke uitleg en houden de scores van de kampen bij op het scoreformulier.

Wil je de spannende uitzendingen van Brendon Chase zien? Dat kan via het YouTube kanaal van Columbasta of via onderstaande filmpjes. Je krijgt de playlist te zien en de serie start gelijk met (verrassend!) de intro. In totaal zijn er 13 afleveringen te zien in HD met Nederlandse ondertiteling. Koop je via Columbasta een 2DVDset of Blu Ray van de hele tvserie Brendon Chase en huur je bij EHBF de themakist of koop je het postpakket dan ontvang je een korting van € 2,50.

  

Opdrachten

Ontsnappingsrace: Om onder het strenge bewind van tante Ellen uit te komen, besluiten de kinderen te ontsnappen. Dit moet natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren om al ver weg te kunnen zijn voordat tante het ontdekt. Wel lastig dat er zoveel hindernissen zijn die de ontsnapping moeilijk maken. Welk kamp is het snelst op de hindernisbaan? 

Vuur maken: Om te overleven in het ruige bos van Brendon Chase is het erg belangrijk dat je vuur kunt maken. Niet alleen tegen de kou maar ook om op te kunnen koken. Maak vuur met behulp van een echte magnesiumstick. Welk kamp kan als eerste het touw door laten branden?

De jacht: Wie wil overleven, zal moeten jagen op voedsel. In Brendon Chase zijn er vooral veel hazen en duiven die prima als voedsel kunnen dienen maar gek genoeg scharrelt er ook een gewoon tam varken rond. Die levert in zijn eentje voor aardig wat dagen voedsel op. Met een elastiek geweer ga je op beesten schieten. Uiteraard levert het raken van het varken de meeste punten op. bc-ontsnapping

Knopenstrijd: Bij het overleven is het erg handig als je goed gebruik kunt maken van allerlei knooptechnieken. Bijvoorbeeld voor het maken van een valstrik of om materialen van je schuilplaats stevig aan elkaar vast te kunnen maken. Verdien punten door allerlei praktische knopen zo snel mogelijk te maken. Zorg wel dat ze goed zijn, anders verdien je niks!

Zoutzakkenrun: Als je een goede jacht hebt gehad en je wilt het vlees van de dieren wat langer  kunnen bewaren, dan heb je pekel of zout nodig om het goed mee in te smeren. Maar hoe kom je daar ongezien aan? De meeste boerderijen die aan Brendon Chase grenzen, hebben wel een grote voorraad zout voor de koeien. Om hier ongezien iets van mee te nemen, moet je natuurlijk wel snel zijn!

Hengelchallenge: Om je voedselmogelijkheden nog wat uit te breiden, is het verstandig om te zoeken naar viswater. In Brendon Chase ligt de “Blind Pool” verborgen waar je genoeg vis maar ook eenden kunt vangen. Welk kamp heeft de beste vissers?

Tip voor bijzondere extra opdracht: Bouw met bamboestokken van 30 of 60 cm (afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt) en elastiekjes een piramide van 3 etages. Het kamp dat dit het snelste kan, wint de opdracht.

Tussendoor activiteiten
  • wedstrijdje boomklimmen
  • de beste schuilplaats bouwen
  • vlag veroveren
  • vuur maken in vuurkorven of barbecues (open haard of terrashaard kan ook)
  • zelf stokbrood bakken

* Mooie buitenlocaties voor dit feest in de omgeving Leusden zijn bijvoorbeeld het Henschotermeer, Birkhoven, de zandverstuiving naast kerkhof Dodeweg, Treekerpunt en het Doornse Gat. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat vuur maken op deze locaties verboden is. Bij het Henschotermeer en het Doornse Gat mogen wel gasbarbecues worden gebruikt. In de omgeving Amsterdam/Amstelveen ligt natuurlijk het Amsterdamse Bos voor de hand.

^

Advertenties