BRENDON CHASE SURVIVAL SPEL

  

Het Brendon Chase Survival Spel is gebaseerd op het jeugdboek en de jeugdtelevisieserie Brendon Chase. Beleef het overlevingsavontuur van de drie kinderen na hun ontsnapping. Spannend, actief, leerzaam en gericht op het toepassen van survivaltechnieken in de natuur. Ook geschikt voor een scouting- of schoolkamp.

 

ALGEMENE INFORMATIE

English version 

  Leeftijd:   vanaf 9 jaar
  Hulp:         (klik voor inhoudsbeschrijving)  
  Voorbereidingstijd:   circa 2 tot 3 uur met gebruik van de themakist
  Tijdsduur:   3 à 4 uur (inkorten mogelijk door minder opdrachten te doen)
  Locatie:   buiten*
  Aantal deelnemers:     6 tot 12 deelnemers en 2 spelleidersHet Brendon Chase Survival Spel is gebaseerd op het jeugdboek en de jeugdtelevisieserie Brendon Chase. Tot voor kort bestond het jeugdboek alleen nog in het Engels maar nu is het in het Nederlands verkrijgbaar bij diverse boekenwinkels. Nieuwsgierig? Klik hier. Kort samengevat: Drie kinderen zijn tijdelijk ondergebracht zijn bij hun tante Ellen. Omdat ze tante Ellen zo streng vinden, willen ze niet langer bij haar blijven. Ze besluiten te ontsnappen. Brigadier Gorzelaar helpt tante Ellen bij het opsporen van de kinderen maar is hier niet erg handig in. Omdat alles strikt volgens de regels moet gebeuren, verloopt de opsporing nogal traag. Ondertussen leren de kinderen te overleven in het ruige bosgebied Brendon Chase en wordt tante Ellen stiekem steeds trotser op de kinderen omdat ze zo lang weten te overleven zonder te worden gepakt. Voor een langere samenvatting klik je hier. Inmiddels is het boek geselecteerd voor de Kinderjury 2016!

Het Brendon Chase Survival Spel wordt gespeeld door 6 tot 12 deelnemers die het verhaal gaan beleven aan de hand van spannende, actieve en leerzame spelopdrachten. Ze worden hierbij begeleid door 2 spelleiders: tante Ellen en brigadier Gorzelaar.

De deelnemers worden met behulp van de kampvlaggen verdeeld over 2 tot 4 kampen (liefst 3 deelnemers per kamp).  

Het belangrijkste doel van de deelnemers aan het spel is om samen met je kampgenoten zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit kun je doen door opdrachten van het survival spel te winnen of goed uit te voeren. Het kamp dat aan het eind van het feest de meeste punten heeft, is de winnaar.

De spelleiders geven per opdracht steeds een duidelijke uitleg en houden de scores van de kampen bij op het scoreformulier.

Wil je de spannende uitzendingen van Brendon Chase zien? Dat kan via het YouTube kanaal van Columbasta of via onderstaande filmpjes. Je krijgt de playlist te zien en de serie start gelijk met (verrassend!) de intro. In totaal zijn er 13 afleveringen te zien in HD met Nederlandse ondertiteling. Koop je via Columbasta een 2DVDset of Blu Ray van de hele tvserie Brendon Chase en huur je bij EHBF de themakist of koop je het postpakket dan ontvang je een korting van € 2,50.

       

 

OPDRACHTEN

Ontsnappingsrace: Om onder het strenge bewind van tante Ellen uit te komen, besluiten de kinderen te ontsnappen. Dit moet natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren om al ver weg te kunnen zijn voordat tante het ontdekt. Wel lastig dat er zoveel hindernissen zijn die de ontsnapping moeilijk maken. Welk kamp is het snelst op de hindernisbaan? 

Vuur maken: Om te overleven in het ruige bos van Brendon Chase is het erg belangrijk dat je vuur kunt maken. Niet alleen tegen de kou maar ook om op te kunnen koken. Maak vuur met behulp van een echte magnesiumstick. Welk kamp kan als eerste het touw door laten branden?

De jacht: Wie wil overleven, zal moeten jagen op voedsel. In Brendon Chase zijn er vooral veel hazen en duiven die prima als voedsel kunnen dienen maar gek genoeg scharrelt er ook een gewoon tam varken rond. Die levert in zijn eentje voor aardig wat dagen voedsel op. Met een elastiek geweer ga je op (geplastificeerde) beesten schieten. Uiteraard levert het raken van het varken de meeste punten op.  

Knopenstrijd: Bij het overleven is het erg handig als je goed gebruik kunt maken van allerlei knooptechnieken. Bijvoorbeeld voor het maken van een valstrik of om materialen van je schuilplaats stevig aan elkaar vast te kunnen maken. Verdien punten door allerlei praktische knopen zo snel mogelijk te maken. Zorg wel dat ze goed zijn, anders verdien je niks! 

Zoutzakkenrun: Als je een goede jacht hebt gehad en je wilt het vlees van de dieren wat langer  kunnen bewaren, dan heb je pekel of zout nodig om het goed mee in te smeren. Maar hoe kom je daar ongezien aan? De meeste boerderijen die aan Brendon Chase grenzen, hebben wel een grote voorraad zout voor de koeien. Om hier ongezien iets van mee te nemen, moet je natuurlijk wel snel zijn!  

Hengelchallenge: Om je voedselmogelijkheden nog wat uit te breiden, is het verstandig om te zoeken naar viswater. In Brendon Chase ligt de “Blind Pool” verborgen waar je genoeg vis maar ook eenden kunt vangen. Welk kamp heeft de beste vissers?

Tip voor bijzondere extra opdracht: Bouw met bamboestokken van 30 of 60 cm (afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt) en elastiekjes een piramide van 3 etages. Het kamp dat dit het snelste kan, wint de opdracht. 

TUSSENDOOR ACTIVITEITEN
  • wedstrijdje boomklimmen
  • de beste schuilplaats bouwen
  • vlag veroveren
  • vuur maken in vuurkorven of barbecues (open haard of terrashaard kan ook)
  • zelf stokbrood bakken  


* Mooie buitenlocaties voor dit feest in de omgeving Leusden zijn bijvoorbeeld het Park Randenbroek, Henschotermeer, Treekerpunt, Soesterduinen en het Doornse Gat. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat vuur maken op deze locaties verboden is. Bij het Henschotermeer en het Doornse Gat mogen wel gasbarbecues worden gebruikt. In de omgeving Amsterdam/Amstelveen ligt natuurlijk het Amsterdamse Bos voor de hand. 

Zoek je een unieke locatie voor dit feest in de omgeving Amersfoort waar het wel is toegestaan om vuur te maken? Klik dan op de volgende link: de Groene Belevenis

Speciaal arrangement in samenwerking met De Groene Belevenis

Themakist Robinson Games  (vanaf circa 10 jaar)   OF

Themakist Brendon Chase (vanaf circa 9 jaar) De Groene Belevenis

inclusief locatie de Struintuin € 120 voor maximaal 16 kinderen

Vanaf 1 januari 2016 te boeken via De Groene Belevenis 

De themakist wordt op de feestdag naar de Struintuin gebracht en na afloop ook weer opgehaald. Het digitale draaiboek wordt zo spoedig mogelijk na de boeking per e-mail verzonden zodat je je alvast kunt gaan inlezen.


Kijk voor meer Brendon Chase Survival Spel ideeën op mijn  pinterest pagina: Brendon Chase Survival Spel

   

    LinkedIn-profiel van Marieke Dröge weergeven

Instagram     
BRENDON CHASE SURVIVAL SPEL BESTELMOGELIJKHEDEN

 

Nederland en België

  • Download: hierbij ontvang je alle bestanden die nodig zijn voor het zelf maken van het feestje. Klik op de volgende link om de inhoud te bekijken:

 (€ 7,50)

  • Postpakket: dit bevat, naast een Download met bestanden voor het feestje, een aanvulling met verzendbare, kant en klare materialen. Klik op de volgende link om de inhoud, prijs en bestelmogelijkheid te bekijken: 

 (vanaf € 40,00)

 

Omgeving Amersfoort en Amstelveen

  • Zie hierboven
  • Je het jezelf nog gemakkelijker maken door een themakist te huren met leuke, extra showelementen. Vraag beschikbaarheid op via eerstehulpbijfeestjes@ziggo.nl. Klik op de volgende link om de inhoud van een themakist te bekijken: 

 (€ 60,00) 

Bij de huur van een themakist is ook gratis een film te huren bij afhaalpunt Leusden: zie Keuzelijst films


Ik ben niet verbonden aan het originele tv-programma of de uitgevers van het boek.

  Naar boven  


Algemene voorwaarden 

Disclaimer

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK